A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Вклонись сивинам матері святим

Дата: 16.02.2018 06:54
Кількість переглядів: 692

15 лютого 2018 року в. о. старости Мартинівського старостинського округу Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади разом з односельчанами вшанували пам’ять загиблого молодшого сержанта, воїна, який виконував свій інтернаціональний обов’язок в Демократичній республіці Афганістан – Тертичного Миколи Григоровича та відвідали його матір Тертичну Віру Яківну.

Фото без опису

Тертичний Микола Григорович народився 20 січня 1964 року в с. Мартинівка Канівського району Черкаської області в селянській сім’ї У 1971 році він прийшов до першого класу Мартинівської середньої школи ім. Людвіга Варинського. У 1979 році закінчив 8 класів місцевої школи Продовжив навчання в Інгулецькому гірничорудному технікумі за спеціальністю – технологія збагачення корисних копалин. Після захисту диплому працював у м. Яворів Львівської області. 1983 року був призваний до лав Радянської армії.

Фото без опису

Проходив військову службу в навчальному підрозділу в ч 37469 по програмі підготовки командирів саперних відділень. Служба в навчальному центрі вимагала великої витримки, доброї фізичної підготовки, розуміння того, що сапер помиляється тільки один раз.

Фото без опису

Не зважаючи на це Микола на відмінно закінчив навчання, а 20 квітня 1984 року йому присвоїли звання молодшого сержанта. Подальшу службу Микола проходив у Афганістані. У кінці липня 1985 року Микола загинув. Ось як описані подробиці його смерті у листі командування військової частини рідним воїна: «Йшов у бій у районі населеного пункту Бараки. Група саперів, в яку входив ваш син, одержала термінове завдання зробити прохід на мінному полі заколотників для забезпечення проїзду наших автомашин. Успішно знявши декілька мін, сапери потрапили під сильний обстріл противника. Відповідаючи автоматними чергами, бійці почали повертатись на свої попередні позиції. Відходили врізнобіч, щоб розосередити вогонь душманів. Залишаючи місце бою останнім, молодший сержант Тертичний підірвався на міні…» Його посмертно нагороджено орденом Червоної Зірки і медаллю «За відвагу»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь