A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

З Різдвом Пресвятої Богородиці

Дата: 21.09.2017 08:54
Кількість переглядів: 822

У Біблії йдеться, що архангел Гавриїл цього дня повідомив праведному подружжю радісну новину - що їхні молитви почув Господь і у них народиться Преблагословенна донька Марія

 

Православні християни сьогодні, 21 вересня, відзначають одне з дванадцяти головних церковних свят (двунадесятих) - Різдво Пресвятої Богородиці. Як повідомляє «Православний спадок України на Святій Горі Афон», це перше свято після індикту - церковного нового року.

Про народження Пресвятої Богородиці пророкували за багато століть до цієї події. Ці пророцтва, викладені в Старому Завіті, читаються на вечірньому богослужінні, напередодні свята.

За церковним переданням, Діва Марія була довгоочікуваною дитиною Іоакима й Анни. Сім'я жила в Назареті. Довгий час вони були бездітними, бо подружжя було безплідним. Євреї вважали, що бездітність - це кара Божа за важкі гріхи. Подружжя дожило до похилого віку, але не переставало сподіватися на милість Божу і вірити, що Він може дарувати їм немовля. Вони пообіцяли Богу, що віддадуть дитину для служіння в храм, якщо вона народиться.

Одного разу Іоаким приніс в Єрусалимський храм жертву Богу, але первосвященик відмовився приймати її, бо вважав старого грішною і недостойною людиною. Іоаким вирушив у пустелю, і зі сльозами на очах, молився про дарування дитини, яка зніме ганьбу з їхньої сім'ї. Свята Анна, довідавшись про те, що трапилося в храмі, розплакалася, але не нарікала, а молилася Господу.

Потім архангел Гавриїл повідомив праведному подружжю радісну новину - що їх молитви почув Господь і у них народиться Преблагословенна Донька Марія. Так і сталося, справдилися старозавітні пророцтва. Іоакима й Анну, дідуся та бабусю Іісуса Христа, Православна Церква називає богоотцями.

На Святій Горі Новий скит Різдва Богородиці, що відноситься до обителі Святого Павла, цього дня святкує панігір.

 

Джерело: УНІАН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь