A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Міжнародний день рідної мови у Малоржавецькому НВК

Дата: 27.02.2018 09:37
Кількість переглядів: 735

Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона дивує й захоплює багатством словника, безмежністю форм, плинністю. Цією мовою були написані неперевершені твори Шевченка, Франка, Лесі Українки, Коцюбинського. Українське слово живе в піснях нашого народу, чаруючи світ поетичністю, мінливістю настроїв. Воно вводить нас у чарівний світ народних вірувань, у народну творчість, вчить любити рідний край, велику Батьківщину.

У мальовничому селі Полствин народилася поетесою Ніна Омельянівна Костюк (дівоче прізвище Мандрика), поетичне надбання якої складається із семи збірок.

Українська мова могутня, глибинна. І кожне слово має свій відтінок: сум, радість, гумор, щедрість, щирість. Мова розчулює, закликає до боротьби,  клекоче у ненависті до зла,  несправедливості,  насильства.

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Малоржавецькому НВК.      

Фото без опису

                   .  
         Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української.

Фото без опису
        Завершальним етапом у відзначенні  Міжнародного дня рідної мови було проведення урочистої лінійки, яку підготували вчитель української мови та літератури Палій Лариса Михайлівна та вчитель зарубіжної літератури Власюк Тетяна Володимирівна Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст учасників.                          ..  
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь