A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

В Україні відзначають День Праці

Дата: 01.05.2018 09:31
Кількість переглядів: 624

 

1 травня в 142 країнах і територіях світу відзначають свято Весни і Праці.

У вівторок, 1 травня, в Україні відзначають Свято праці або День міжнародної солідарності трудящих. Свято відзначається в 142 країнах і територіях світу.

У деяких країнах Першотравень відзначається в інший час - до них відносяться, наприклад, США і Японія. Більш ніж у 80 країнах (включаючи Індію) День праці не відзначається.

1 травня 1886 року американські робітники організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня. Страйк і супутня демонстрація закінчилися кровопролитним зіткненням з поліцією.

У липні 1889 року Паризький конгрес II Інтернаціоналу, на згадку про виступ робітників Чикаго, ухвалив рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. Вперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений у 1890 році в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції і деяких інших країнах. Довгий час Першотравень був символом революції, непримиренної класової боротьби.

У СРСР Першотравень довгі роки був основним державним святом. 1 травня 1990 року керівництво Радянського Союзу і КПРС востаннє піднялося на трибуну Мавзолею для проведення останньої офіційної першотравневої демонстрації. У 1992 році Міжнародний день солідарності трудящих був перейменований у свято Весни і Праці. У світі Першотравень як і раніше відзначається як пролетарське свято солідарності.

Степанецька ОТГ вітає всіх зі Святом Весни і Праці, з 1 Травня! Бажаю, щоб праця була посильною, гідною, облагороджуючою, сумлінною, чесною. . Нехай поруч з Вами завжди буде надійне плече, будь-які справи даються легко, а результат незмінно радує.

 Бадьорості, світла і знань, емоційної насиченості, результатів, ідей, завжди твердо йти обраним шляхом до своєї мрії, відкинувши лінь, не боячись перешкод, долаючи перешкоди. І нехай воздасться за справами і заслугами!

З повагою сільський голова Олександр Яременко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь