A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

СВЯТО ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ

Дата: 13.05.2018 16:29
Кількість переглядів: 947

Фото без опису

Весна, мирне небо, квіти, дитячий сміх - це вже стало традицією 9 травня. Саме в цей день ось уже 73 роки наш народ вшановує ветеранів-переможців Другої Світової війни. Та, нажаль, вже четвертий рік, цю радість перемоги затьмарюють події, які тепер відбуваються на Сході нашої країни. Як і багато років тому, знов у смертельному бою складають свої голови молоді хлопці, знову сивіють їхні матері в тривожному чеканні, знову чисте небо затягують чорні хмари війни. Тож Свято Перемоги знову нагадує про ті далекі воєнні часи, знову тривожить рани сивих, постарілих свідків того страшного пекла, яке надовго обпалює людські серця. Цього року 9 травня по всіх старостинських округах Степанецької ОТГ, біля пам`ятників та Братських могил пройшли урочисті мітинги.

Фото без опису

Олександр Іванович Яременко був присутній на такому в селі Степанці,де привітав своїх громадян із цим святом, яке святкується зі сльозами на очах.

Фото без опису

У центрі села в цей день було людно, адже вшанувати світлу пам`ять своїх односельчан прийшли всі, хто не залишаються байдужими до історії свого краю.

Фото без опису

Місцевий священик відслужив поминальну службу по всіх загиблих у боях потім всі присутні разом із головою громади поклали квіти до Братської могили.

Фото без опису

Дітки нашої школи привітали всіх громадян щирими проникливими словами.

Фото без опису

Також, творчі колективи села Степанці та селища Степанецьке подарували зворушливі пісні про любов та розлуку, про розпач і біль, що приносить війна.

Фото без опису

Після урочистого мітингу Олександр Іванович разом із працівниками сільської ради відвідали всі Братські могили, які знаходяться на території Степанецького старостинського округу, щоб покладанням квітів вшанувати світлу пам`ять про тих бійців, які віддали свої молоді життя, аби небо над їхніми нащадками завжди було чисте і мирне.

Фото без опису

На передодні свята на цих могилах, дерев`яні пам`ятники, які від часу втратили свій вигляд і прийшли в неналежний стан, завдяки дбайливому керівництву громади та допомогою працівників СКП"Благоустрій" і фінансовій підтримці благодійного фонду "Урожай громаді" були замінені на міцні гранітні обеліски. Адже пам`ять про наших героїв житиме вічно. А ще голова громади відвідав ветерана війни,учасника бойових дій, Акулініна Миколу Івановича,який живе в нашому селі, який пише чудові вірші про життя, кохання,про віру у майбутнє.

Фото без опису

Цей старенький, але такий мудрий і світлий чоловік зустрів своїх гостей щирою посмішкою та добром у пронизливих очах, адже він так любить життя, любить людей і радіє кожній радісній миті спілкування. Олександр Іванович подарував старому воїнові гарні квіти та теплі слова поваги і подяки, а Микола Іванович пообіцяв ще неодноразово порадувати нас своїм мудрим словом та гарними віршами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь