A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ ТА ДІТЕЙ ЗА ПІДТРИМКИ МХП

Дата: 23.07.2018 16:05
Кількість переглядів: 1017

Днями учні Малоржавецького НВК разом з своїми батьками та вчителями села Полствина та Малого Ржавця здійснили чудову мандрівку до Софіївського парку, що в Умані. Історія Софіївського парку бере свій початок в 1785 році, коли кохана графа Станіслава Потоцького, Софія, написала йому натхненного листа про свої гостини в Криму, де її до глибини душі вразив парк Аркадія: «Правда, мій милий друг, що в нас буде такий же сад в Криму?» – запитувала вона в нащадка гетьмана Речі Посполитої. У ті часи маєток Потоцьких був майже розорений, і він не міг собі дозволити навіть затишного закутку на березі моря, проте це не стало перешкодою для графа, який був осліплений чарами Софії.

 


Згідно наказу Потоцького, при вході до однієї з печер було написано: «Забудь про біди та прийми вічне щастя. Якщо ти щасливий, то стань ще щасливіше». Згідно повір’ю, кожен, хто зайде до печери, забуде про горе на незгоди. 


І дорослі, і діти провели прекрасно свій час. Мальовнича Софіївка подарувала багато чудових вражень, радісних емоцій і незабутніх пригод. А все це стало можливим завдяки фінансовій підтримці МХП, НВФ "Урожай , Благодійному фонду «Урожай –громаді» та ініціатив директора АФ "Заповіт Шевченка", депутата Черкаської облради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Братаніча Володимира Андрійовича, депутата Степанецької сільської ради Житарєвої Олени Борисівни. Дякуємо усім причетним до поїздки та організацію прекрасної поїздки на екскурсію до Софіївського парку – перлини туристичної Черкащини, та чудово проведений час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь