A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Бібліотеки – перший помічник школи і дитячого садочку

Дата: 20.09.2018 13:53
Кількість переглядів: 638

Фото без опису

Гаряча Наталія Володимирівна працює в Мартинівському старостинському окрузі у Дарівській та Мартинівській сільських бібліотеках. За час своєї роботи вона залучила до бібліотек багато жителів сіл. Потяглися до бібліотеки не тільки дорослі, а й діти. Бібліотекар вміє не тільки вдало підібрати книгу , а й дати гарну пораду , вчити дітей користуватися книгою, каталогом, орієнтуватися в фонді бібліотеки. Фонд бібліотеки добре поповнювався галузевою і художньою літературою, а також книгами від односельчан.

Одна з основних функцій роботи бібліотек є забезпечення інформаційних потреб користувачів, якнайшвидше задовольнити їх потреби у потрібній інформації. Так, використовуючи різні форми і методи бібліотечно-бібліографічної роботи, бібліотека приділяє належну увагу проблемам, пов’язаним із пошуком і забезпеченням інформації своїх користувачів.

Бібліотеки застосовують такі форми роботи, як виставки нових надходжень, інформаційні огляди, дні інформації.

Критерієм ефективності роботи є те , що до інформування читачів є книжкові тематичні виставки, які присвячуються різним подіям суспільного та громадського життя нашої країни. Це: «Без верби та калини нема України», «Моя країна – Україна».

Завжди у полі зору книжкова робота з молоддю, учнями, виховання в них етичних, моральних, духовних цінностей. Проводиться певна робота з підтримки обдарованих та здібних дітей.

Дбаючи, щоб юним читачам було цікаво, в бібліотеках облаштовано зони відпочинку під назвою «Казковий єралаш», де діти залюбки інсценізують уривки з відомих казок і проводять своє дозвілля.

Крім цього в бібліотеці працює «Книжкова лікарня», де діти разом з Наталією Володимирівною здійснюють дрібний ремонт книг та реставрацію підручників.

Також Наталію Володимирівну можна бачити на робочому місці ще за однією традиційною справою, яка започаткована ще з грудня 2015 року – вітання односельчан листівками з днем народження, за які особливу подяку висловлюють люди пенсійного віку.

Зараз бібліотеки – перший помічник школи і дитячого садочку. Там проводяться спільні масові заходи по вихованні дітей та молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь