A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВОДІЇВ!

Дата: 01.10.2018 14:27
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

З 1 жовтня водії будуть їздити з увімкненими фарами навіть вдень

Згідно з новими ПДР, з 1 жовтня по 1 травня водії повинні включати за містом фари навіть вдень. В іншому випадку даішники зупинятимуть і штрафувати.
Так вимагає п. 9.8 Правил дорожнього руху, який був введений минулої весни з низкою інших поправок. Нова редакція ПДР набула чинності 15 квітня 2013 року.
Зокрема, правило говорить: "з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населених пунктів повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар".
 Дана вимога ввели з міркувань безпеки: в осінньо -весняний період, коли часто виникають умови недостатньої видимості, включені фари або ходові вогні дозволять водіям заздалегідь розглянути на дорозі машину і утриматися від ризикованих маневрів, а це, у свою чергу, дозволить уникнути ДТП.

Денними ходовими вогнями (ДХО) в ДАІ називають "зовнішні світлові прилади білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу і призначені для поліпшення видимості транспортного засобу під час його руху в світлий час доби ".
За цим визначенням, ДХО повинні бути тільки білими. Якщо у вас помаранчеві (як на американських машинах) - необхіжно включати не їх , а ближнє світло.
Крім цього, раніше ДАІ уточнювала, що ДХО повинні бути тільки заводські - будь-які інші лампочки поза законом, якщо ви не отримали офіційний дозвіл на переобладнання автомобіля, видане БДР МВС України або ДержавтотрансНДІпроект .
Якщо ви забудете включати фари, вас можуть зупинити і оштрафувати за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами на 425-510 гривень (ч. 2 ст. 122 КпАП).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь