A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

НА НИХ РІВНЯЄТЬСЯ ВСЕ СЕЛО

Дата: 22.11.2018 15:40
Кількість переглядів: 927

Фото без опису

Дуже добре, коли є люди, які завжди не стоять осторонь життя села. Ось і в Мартинівському старостинському окрузі є така людина.

Антипенко Володимир Васильович – корінний житель с. Мартинівка. Народився Володимир Васильович в сім’і робітників. Навчався в Мартинівській сільській школі. Після її закінчення, за покликом душі вступив в Городищенське училище ФЗО, а згодом до технікуму електрифікації, де отримав фах – технік-електрик. Після технікуму пішов працювати електриком на цукровий завод.

Згодом працював наладчиком апаратури у школі, де відкрив фотогурток і був його керівником. Усі діти в школі з задоволенням відвідували цей гурток. На стінах коридорів школи завжди були представлені його фотороботи. Будь яке свято чи то в школі, чи в селі не проходило без його участі, як професійного фотографа.

Сам спроектував і з допомогою вчителів та учнів Мартинівської середньої школи запустив великий та красивий фонтан біля школи.

Також його працьовитими руками на приміщенні школи було встановлено великий годинник. Звук бою годинника і зараз чути в кожному куточку округу.

Володимир Васильович за власним проектом та за підтримки вчителів збудував пам’ятник жертвам Голодомору в центрі села.

А вдома окрасою господи є власноруч збудований вітряк. Будував вітряк п’ять років. Висота вітряка — 10 м, розмах крил — 8 м., тому господу Володимира Васильовича видно з далеку.

2016 року він впровадив у життя проект «З перших уст». За пропозицією Володимира Васильовича та сільської громади була подана заявка на участь у конкурсі мікро-грандів Благодійного фонду «Урожай - громаді», в якому Мартинівська сільська рада отримала перемогу. Саме Володимир Васильович та його син Руслан Володимирович змонтували та встановили обладнання сільського радіомовлення на території округу. Відтоді найнеобхідніша інформація розповсюджується через це радію.

Володимир Васильович з дружиною Галиною Олексіївною мають двох синів та троє онуків. Вони пішли по стежкам свого батька та діда. Ігор Володимирович працює інженером – конструктором, Руслан Володимирович – кандидат математичних наук у Політехнічному університеті.

Фото без опису

Наразі Володимир Васильович та його дружина знаходяться на заслуженому відпочинку. Та все рівно продовжують майструвати. Галина Олексіївна, так би мовити, теж свого роду «електрик», тільки зі спицями та гачком. Ще й завжди жартує, що все подвір’я у електричних проводах. Також вони спільно ведуть щоденник подій, погоди села Мартинівки близько тридцяти років. Молодці – так тримати!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь