A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Ти – вічний біль, Афганістан...

Дата: 18.02.2019 14:27
Кількість переглядів: 606

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

     Тридцять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули.               15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Саме тому в закладах культури та навчальних закладах Степанецької ОТГ пройшли заходи вшанування воїнів-інтернаціоналістів, які воювали на території інших держав.

16 лютого цього року в будинку культури села Копіювата пройшов вечір пам’яті «Ти – вічний біль, Афганістан», куди було запрошено ветеранів цієї війни.

На їх честь звучало багато теплих слів подяки за їх сміливість, терпіння, лунало безліч побажань здоров’я, щастя, а головне мирного неба їм та їхнім дітям і всій нашій Батьківщині.

Зі сльозами на очах слухали «афганці» пісні, які переносили їхні спогади в ті гарячі точки, в те пекло, через яке кожному із них довелося пройти.

Не забули і про тих хлопців, які прийшли додому як «груз 200», їхню світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання, схиляючи голови перед вічною пам'яттю солдат, які не повернулися живими на рідну землю з іракської пустелі, мінних полів Лівану та Анголи, джунглів Ліберії та Сьєрра-Леоне, загинули в етнічних сутичках на Балканах.

На завершення вечора ветеранам вручили квіти та подарунки від виконавчого комітету Степанецької сільської ради.

 Такі заходи безперечно сприяють вихованню у підростаючого покоління  відчуття гордості за своїх батьків, дідів, повагу та захоплення подвигами своїх земляків. Тому що їх безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забезпечення миру та добросусідських відносин між країнами світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь