A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Маленькі кроки до великої справи!

Дата: 27.03.2019 07:29
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

Відразу після повернення з "Майстерні дій" - триденного семінару, що проходив в рамках проекту "Майстерня сільських ініціатив", наші команди взялись до рішучих дій. Звернувшись до Кузьмінської Оксани Йосипівни - завідуючої сектором екологічної просвіти Канівського природного заповідника навчально-наукового центру "Інституту біології та медицини" Київського національного університету імені Тараса Шевченка, з проханням допомогти з саджанцями для облаштування паркової зони, отримали згоду та запрошення до розсадника. Тож команда у складі: Геращенка Костянтина, Царенка Богдана, Ніколаєва Дінііла та Сімйонової Тетяни зустрілися з Оксаною Йосипівною, яка організувала для учнів зустріч з справжнім майстром своєї справи - кандидатом біологічних наук, старшим науковим співробітником, флористом-геоботаніком Шевчиком Василем Леоновичем. Дітям не лише надали необхідні саджанці, а й збагатили їх знання про вирощування та догляд за молодими деревами та кущами і навіть навчили відрізняти породи молодих дерев.

Діти щиро вдячні Оксані Йосипівні та Василю Леоновичу за допомогу! Адже, завдяки таким відкритим та щирим людям наш світ змінюється на краще!

Тож Мартинівська молодь не стала зволікати, а відразу перейшла до наступного етапу свого проекту. "Один у полі - не воїн" - в цьому не одноразово переконувались учасники програми "Майстерня сільських ініціатив". Саме тому учні, що мріють облаштувати парк, запросили всіх небайдужих старшокласників по закінченню уроків зібратися та висадити саджанці. Команда швидко поповнювалась, а територія майбутнього скверу наповнювалась дзвінкими дитячими голосами. Ідея створити зону відпочинку власними руками настільки захопила дітей, що долучились і менші учні. Атмосфера була неймовірна, адже кожна дитина вкладала частиночку своєї душі. Результатом роботи стали висаджені 104 саджанці кущів та дерев. Над створенням молодого парку працювали: Геращенко Костя, Царенко Богдан, Котляр Яна, Сімйонової Тетяна, Коломієць Каріна, Мозгова Анжеліка, Голєва Аліна, Кардаш Тарас, Оберемок Вікторія, Котляр Віта, Шлапак Аліна, Піцура Анжела, Чернюк Катя, Безпала Валерія, Коврі Богдан, Хаітова Настя та родина Бурчилів і Костенків у повному складі.

Діти дуже вдячні голові Степанецької ОТГ Яременку Олександру Івановичу, в.о старости Мартинівського старостинського округу Буслі Аллі Василівні та директору КП "СТЕП-АГРОБУД" Падалці Віктору Антоновичу за наданий транспорт, адже без нього в такій справі – ніяк.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь