A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

День здоров’я в 2019 році

Дата: 07.04.2019 08:58
Кількість переглядів: 527

Кожен рік у країнах, що входять у Всесвітню організацію охорони здоров’я, 7 квітня відзначається День здоров’я. Дата збігається з днем заснування організації і є постійною. За традицією День здоров’я в 2019 році буде відзначатися також 7 квітня.

Свято покликане привернути суспільну увагу до актуальної проблеми сучасності — здоров’ю. Незважаючи на те, що він не є офіційним вихідним днем, в усьому світі будуть проходити різні заходи, присвячені пропаганді здорового способу життя. Кожен рік кампанія проходить під певним девізом, який розкриватиме одну з найбільш нагальних проблем.

 Вперше святкування пройшли 22 липня 1948 року, але починаючи з 1950 року дата була перенесена на 7 квітня — в цей день набув чинності Статут ВООЗ і в організацію вступили 194 країни. Свято носить статус міжнародного і наголошується на території країн-членів Всесвітньої організації охорони здоров’я. У листопаді-грудні ВООЗ пропонує певну тематику, під якою буде проходити весь майбутній рік.

У різний час девізами були:

У 2010 році тематикою року і дня здоров’я була «Урбанізація і здоров’я»;

2004 рік був присвячений «Безпеки на дорогах»;

Глобальна проблема діабету піднімалася в 2016 році, а в 2017 року темою стала депресія.

У святковий день у всіх медичних установах проводяться публічні лекції та інші просвітницькі заходи. За ініціативою Міністерства охорони Здоров’я влаштовуються «Уроки здоров’я» і благодійні акції. За участю медичних працівників та волонтерів проходять відкриті лекції, темами яких є: питання медичного обслуговування, методи захисту від захворювань, профілактичні бесіди та ін.

Засоби масової інформації також не залишаються осторонь: по телебаченню і радіо йдуть різні передачі з участю медпрацівників та акторів. По телебаченню транслюють тематичні програми та документальні фільми, а зірки шоу-бізнесу записують і демонструють ролики із закликами до здорового способу життя.

 В Україні свято відзначається масштабними акціями, пропагують здоровий спосіб життя. В рамках акцій проходять марафони, забіги і флеш-моби з участю професійних спортсменів, у міських парках проводяться відкриті заняття фізкультурою.

 Всесвітній день здоров’я покликаний привертати увагу влади до основних проблем, пов’язаних зі здоров’ям населення. Його головною метою є підвищення обізнаності громадян та представників окремих спільнот про небезпеку різних захворювань, які вважаються найбільш поширеними.

Інформація про переносчиків інфекцій і трансмісивних хвороб допомагає не тільки скоротити ступінь їх поширення, але і попередити можливість зараження.

 День здоров’я — загальне свято не тільки працівників медицини та системи охорони здоров’я, але і всіх людей, які дотримуються засад здорового способу життя. Всіх тих, хто піклується про своє здоров’я, благополуччя своїх близьких і друзів. Свято відзначають усі небайдужі люди, для яких біди і хвороби інших не менш важливі, ніж їх особисті. Саме тому подію відзначають працівники охорони здоров’я, медицини та волонтери, які надають посильну допомогу всім нужденним.

День здоров’я — одна з тих глобальних кампаній, яка дозволяє спільно вирішувати складні задачі і проблеми у сфері життєдіяльності і охорони здоров’я. При підтримці ВООЗ створюються партнерські зв’язки між організаціями різних країн світу. З їх допомогою створюються спільні проекти та науково-дослідні центри, що займаються розробками новітніх ліків та медичного обладнання.

В даний час у ВООЗ вступили понад двохсот країн. За кілька десятиліть існування організації вдалося домогтися приголомшливих результатів, найбільш важливими з них стали:

відкриття пеніциліну;

поява і поширення інсуліну і ряду антибіотиків;

імунізація дітей становить більше 80%;

викорінення небезпечного захворювання — віспи;

оновлення санітарних заходів;

новітні розробки в області гігієни та ін.

У цей день кожен мешканець нашої планети має пригадати, що здоров’я людини залежить не тільки від зусилля лікарів. Тільки розуміння необхідності підтримувати своє здоров’я в формі, зміна способу життя і повагу до середовища проживання і екології на нашій планеті, допоможе спільно подолати навіть самі складні проблеми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь