A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні відзначаємо День доньки!

Дата: 25.04.2019 16:18
Кількість переглядів: 401

 Цей день є логічним продовженням низки родинних свят таких як: День матері, День батька, День синів, Національне свято братів і сестер.

Нині достеменно невідомо, хто і коли запропонував відзначати цей сімейне свято, що послужило стимулом для його створення. День дочки має соціальну основу, оскільки він покликаний звертати увагу громадськості до проблем дівчаток і підлітків. Активісти закликають надавати допомогу майбутнім жінкам в адаптації до навколишнього світу і соціалізації в суспільстві.

Деякі джерела стверджують, що День дочки просто доповнив ряд сімейних свят, які присвячені батькові, матері, синам, братам і сестрам, хоча існує й інша думка. Це свято — можливість підкреслити важливість дівчинки в сім’ї, адже в майбутньому вона продовжить рід. Раніше при появі сина батьки відчували гордість, адже вони набували нащадка, захисника, воїна. Вони вкладали в нього всі засоби, щоб виростити справжнього чоловіка, людини з великої літери. Поява дочки більше викликало сором. І хоча з часом тенденція втратила свою актуальність, в деяких сім’ях недостатньо приділяли уваги дочкам. Щоб це виправить і виникла ідея створення свята.

Різні народи по-різному відзначають День дочки. Через соціального підтексту свята в багатьох містах влаштовують конференції, семінари та інші заходи, спрямовані на вирішення проблем сучасної молоді і дітей. Після їх відвідин батьки часто змінюють ставлення до сімейних цінностей, починають по-іншому виховувати нащадків і проявляти до них любов.

На подібних заходах часто піднімається питання важливості жінки не тільки як матері, але і успішної людини. Досягнення цілей багато в чому залежить від виховання, тому для батьків організовують навчальні уроки, проводять обговорення на круглих столах. На них зазвичай діляться секретами гарного виховання, розповідають історії успішних жінок — актрис, політиків, дипломатів, підприємців, науковців та ін.

Цікаво! Особлива увага свята приділяють в Індії. На честь Дня дочки запускається спеціальна компанія в соціальних мережах, в рамках якої батьки, бабусі і дідусі шлють привітання своїм дітям і онукам.

Так як свято сімейне, його обов’язково відзначають в колі рідних і близьких. Для дочок зазвичай заздалегідь готують подарунки. Це можуть недорогі сувеніри або корисні речі (набори для творчості, книги та ін.), Або ж електронні гаджети (розумні годинник, смартфони, навушники). Вибір подарунка залежить від віку одержувачки, її захоплень і фінансових можливостей батьків.Головна мета — разом провести з дитиною час, проявити до неї любов, турботу, налагодити відносини. Спільний відпочинок дає відчуття гармонії, додає впевненості і дарує багато позитивних емоцій.

День доньки – це свято у колі сім'ї, коли свою любов до дівчинки можуть зайвий раз проявити її батьки. Це, в першу чергу, свято любові, тепла і турботи.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь