A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні День прикордонника

Дата: 28.05.2019 09:22
Кількість переглядів: 381

З Днем прикордонника тебе, солдате,

Мирного неба над головою!

Нехай твій край буде світом багатий,

А війна пройде стороною.

Щастя, здоров'я, удачі, добра

І завжди тихого кордону.

Нехай тебе зігріває завжди

Думка про світло у вікнах рідного дому!

День прикордонника для кожної країни - свято особливо значуще, адже працівники цієї професії охороняють державний кордон на суші і в морі. Свято має особливе значення в Україні, в якій вже шостий рік йде розв'язана Російською Федерацією війна на Донбасі.

Для того, щоб стати прикордонником необхідно пройти строкову службу в лавах Збройних сил України або закінчити спеціалізований навчальний заклад СБУ України. Прикордонники повинні знати необхідні статути, закони, інструкції та нормативні акти. Кожен прикордонник зобов'язаний освоїти озброєння, вміти користуватися апаратурою для спостереження сучасними засобами зв'язку. На допомогу прикордонній охороні держава надає патрульні судна, літаки і спеціалізовані автомобілі. Крім охорони кордону, прикордонники зобов'язані здійснювати контроль та пропуск громадян, затримувати порушників, проводити розвіддіяльність в інтересах захисту суверенітету країни.

У 1992 році указом президента свято День прикордонника було встановлене 4 листопада. Однак багато тих, хто служив в радянських прикордонних військах продовжували святкувати його 28 травня. З 2003 року за часів правління Леоніда Кучми дату свята Дня прикордонника повернули назад. І з того часу день прикордонних військ України відзначався 28 травня. У 2018 році святкування Дня прикордонника перенесли – на 30 квітня. День присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли слов'янська група окремої запорізької дивізії армії УНР під командуванням полковника Володимира Сикевича, звільнивши більшу частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон УНР з Російською Радянською Республікою та Донською республікою.

В день прикордонника України мають місце наступні урочисті звичаї: - церемонії покладання квітів до меморіальних дощок та пам'ятників людей, які загинули захищаючи батьківщину. - високопоставлені чиновники висловлюють слова подяки, а також вручають грамоти. - командування виділяє ініціативних працівників, нагороджуючи преміями та цінними подарунками. Також в цей день службовці, які відзначилися, отримують позачергові звання та підвищення у посадах.

Вітаємо Вас, шановні, з Днем прикордонника і від душі бажаємо завжди берегти в серці честь і загартовувати в душі відвагу, з доброю піснею згадувати службу і будь-якої миті бути напоготові розчистити кордон Батьківщини від ворогів. Нехай ні в особистому житті, ні в діяльності, ні на рубежі Вітчизни не буде хмар і похмурих днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь