A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

1 червня - День захисту дітей

Дата: 01.06.2019 18:45
Кількість переглядів: 434

Сьогодні святкується Міжнародний день захисту дітей.

 Щорічно в Україні і світі відзначається радісне і веселе дитяче свято – Міжнародний день захисту дітей. Він святкується 1 червня і у 2019 році припадає на суботу – вихідний день. Примітно, але напередодні, 31 травня, у багатьох школах України пролунав останній дзвінок, і діти в ці вихідні можуть продовжувати святкувати прощання зі школою та початок літніх канікул. Так що святковий настрій подвоюється. А це означає, що в нинішньому році у вас є відмінна можливість присвятити всі вихідні родині і дітям, приємно провести час, радувати своїх дітей подарунками та сюрпризами, адже вони їх так люблять!

Вперше свято дітей почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване 70 років тому, в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Заходи цього дня покликані звернути увагу громадськості на соціальний захист прав дитини в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів. Суспільство, уряд країн, батьки та громадські організації повинні сприяти визнанню та здійсненню прав дітей.

 Україна 1 червня відзначає відразу два офіційних дитячих свята – на державному та міжнародному рівні. День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Воно було організоване за указом президента від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям". Окрім цього дня дітям присвячені: Всесвітній день дитини, що відзначається 20 листопада, День захисту дітей Африки – 16 червня, а також День Білих Орхідей, який відзначають у першу неділю квітня.

  День захисту дітей в Україні не є офіційним вихідним. Проте в 2019 році свято припало на суботу, так що відпочити і вибратися з дітворою на прогулянку все одно вийде.

У день захисту дітей противники абортів проводять численні акції на захист права ненароджених дітей на життя. Мета таких заходів – привернути увагу широкої громадськості до проблеми абортів. У цей день в Україні проводяться різноманітні розважальні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, подарунки, лекції, виставки, демонстрація фільмів, виступи артистів і аніматорів. Потрібно пам'ятати, що День захисту дітей — це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленою справою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь