A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії – 4 червня

Дата: 04.06.2019 10:14
Кількість переглядів: 655

Рішення про заснування такого сумного свята прийняла Генеральна Асамблея ООН, займаючись проблемами Палестини.

Стільки часу, скільки існує людина та людство існують конфлікти. Чим примітивніше була людина, тим менше було жертв. З розвитком цивілізації конфлікти залишилися, по своїй суті, все такими ж примітивними. Але вони стають все більш масштабними. Зброя, вирішення спорів стають все більш витонченими. І, як наслідок, у кожному конфлікті все більше постраждалих. А хто завжди, у всі часи був невинною жертвою дорослих воєн і агресії — діти. Саме діти, абсолютно не зацікавлена сторона, страждають найбільше. Діти, які не можуть себе захистити від агресії дорослих. Так складається, що агресія і насильство є скрізь у різних соціальних, етнічних, релігійних і культурних групах. Жорстоке поводження та навіть насильство може підстерігати дітей в школі і на вулиці, в сім'ї. При цьому навіть діти не є безпосереднім об'єктом насильства, але стають його свідком, що сильно шкодить психіці. Найчастіше, тоді діти самі стають агресивними, переносячи побачене на своїх ровесників. Так породжується замкнуте коло насильства і злоби. У такому випадку багато що залежить від закону. Це порочне коло можна змінити, інформує.

Але в нашому сучасному світі є сотні місць, де діти стають учасниками страшних подій. Там падають бомби, свистять кулі і ллється кров. Все це реальна агресія, в найстрашнішому її прояві.

Під час чергового посилення конфлікту в Палестині тисячі людей рятувалися втечею. Серед них було дуже багато дітей. Дітей, які не мали сьогодення, вже не кажучи про майбутнє. У 1982 році, 19 серпня була проведена спеціальна надзвичайна сесія Генеральної Асамблеї ООН щодо подій в Палестині. Піднімалося у свою чергу і питання про незліченну кількість ліванських і палестинських дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Крім дій, спрямованих на припинення конфлікту, була затверджена резолюція ES-7/8. В якій постановили щороку, 4 червня відзначати Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії.

З якою метою це зроблено? Це зовсім не означає, що тільки в цей день треба згадувати про дітей, їх страждання і поламані долі. Але хоча б у цей день люди повинні об'єднуватися. Саме дорослі повинні визнавати, що діти страждають, часто зовсім поруч з ними. Беззахисні діти стають жертвами насильства фізичного, психічного або емоційного. А визнання — це перший крок до виправлення і подолання.

Саме цей міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії підтверджує прихильність Організації Об'єднаних Націй справі захисту прав і свобод дітей. Підтверджує необхідність і можливість переходити від декларацій до реальних вчинків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь