A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЛЯ МАМ І ТАТ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬ МАЛЯТ

Дата: 03.07.2019 14:12
Кількість переглядів: 475

Фото без опису

Практичний психолог в дошкільному закладі.

Впровадження практичного психолога в освітні установи почалося в 1988 р.. Основною метою як психолога, який працює в дитячому садку, так і в цілому психологічної служби освіти є забезпечення психологічного здоров'я дітей. Це повноцінний психічний розвиток дитини на всіх етапах дитинства, який забезпечується завдяки розвитку її індивідуальних особливостей . Велика роль психолога полягає в створенні сприятливого для розвитку дитини клімату в дитячому закладі, а також надання своєчасної психологічної допомоги, як дітям, так і їх батькам, вихователям.

В Степанецькому закладі дошкільної освіти «Білочка» вакансія психолога з’явилась після відкриття ІІІ групи  в 2015 році. З того моменту став можливим візит до психолога люблячої родини малюка, коли у них виникає якась тривога.

Тут є можливість отримати таку допомогу:

Консультування.  Психолог на консультації допоможе побачити себе з боку, об’єктивно оцінити свої методи виховання. Є можливість отримати нові, більш ефективні інструменти виховання, дізнатись більше про вікові особливості малюка. У процесі консультування розглядається тільки те, що має відношення до вирішення головного завдання психологічної служби освіти - максимально сприяти психічному, особистісному розвитку кожної дитини.

Діагностика. Будь-який психолог володіє досить великим набором психодіагностичних засобів та методик. Їх мета – визначити об’єктивний стан людини, виділити його причини, а також оцінити рівень розвитку тих чи інших психічних процесів (пам’яті, уваги, мислення і т.д.). В арсеналі дитячого психолога є особливі методики для дітей, за допомогою яких він отримує інформацію про індивідуально-психічні особливості дітей, яка була б корисна для себе самих, а також вихователям, батькам.

Корекція. Крім того фахівець допоможе розвинути у дитини різні необхідні навички і якості. Увага, пам’ять, посидючість, логічне та образне мислення, зняття тривожності, агресії, підвищення самооцінки – в арсеналі дитячого психолога розвиваючі ігри для самих різних віків. Методи, що застосовуються в роботі з дітьми, різноманітні - гра, малюнок, казка – всі знайомі і цікаві для дитини предмети і заняття стають в руках спеціаліста потужним засобом допомоги.

Психологічна профілактика та просвіта спрямовані на збереження, зміцнення і розвиток психологічного здоров'я дітей,  передбачають своєчасне виявлення таких особливостей дитини, які можуть привести до певних складнощів, відхилень в інтелектуальному і емоційному розвитку, в їх поведінці і відносинах.

Під психологічною просвітою розуміється залучення дорослих (вихователів, батьків) і дітей до психологічних знань. Учасники освіти за допомогою лекцій, бесід, семінарів знайомляться  з основними закономірностями й умовами сприятливого психічного розвитку дитини.

В дитячому садочку дитина спілкується з однолітками, раніше навчається сприймати соціальні норми, отримує необхідні знання та підготовку до шкільного життя, тому необхідно якомога раніше починати відвідувати дошкільний заклад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь