A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕНЬ ІЛЛІ

Дата: 02.08.2019 09:48
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

2 серпня в світі відзначають цілий ряд свят і пам'ятних дат. Серед них, Ільїн день – на честь старозавітного пророка Іллі.

 Різноманітні прикмети цього дня можуть підказати, якою буде погода, а також яким буде врожай.

День Іллі – відзначається на честь старозавітного пророка Ілії. Він був ревним поборником релігії Єгови та викривачем ідолопоклонства, а життя святого описано в Старому завіті. Вважається, що з юних років він жив у пустелі, дотримуючись строгого посту та молячись. Покликаний на пророче служіння в царювання царя Ахава-язичника, який поклонявся Ваалу (сонцю) і змушував народ єврейський робити те саме. Господь послав Ілію до Ахава і звелів передбачити йому, що якщо він і його народ не звернуться до істинного Бога, то його царство спіткає голод. Ахав не послухався пророка, і в країні настала посуха й великий голод.

Ворони носили Ілії їжу в пустелю. Через три з половиною роки він повернувся до Ізраїльського царства і сказав цареві та народу, що всі лиха ізраїльтян відбуваються тому, що вони забули істинного Бога. Пророк запропонував зробити два жертовники – один Ваалу, а інший – Богу, і сказав: "Принесемо жертви, і якщо вогонь з неба зійде на жертовник Ваала, значить, він істинний Бог, а якщо ні, то ідол".

В результаті на Ваалів жертовник вогонь з неба не зійшов. Ілія зробив власний жертовник Богу і став молитися. І раптом з неба впав вогонь і попалив не лише дрова й жертву, але й воду і каміння. Коли народ побачив це чудо, то прославив істинного Бога і знову в Нього увірував.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь