A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

День танкіста в Україні 2019

Дата: 08.09.2019 08:09
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

В Україні його відзначають щорічно у другу неділю вересня. У 2019 свято відзначають 8 вересня.

Свято з'явилося ще в 1946 році в СРСР. Тоді День танкіста був заснований за заслуги механізованих і танкових військ під час Другої світової війни.

Закон про встановлення Дня танкістів України був підписаний в серпні 1997 року Указом Президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників нашої країни, враховуючи їх заслуги у роки Великої Вітчизняної війни і з метою виховання воїнів-танкістів ВСУ на кращих традиціях попередніх поколінь.

День танкіста в Україні

В день свята традиційно проходять різні заходи, поздоровлення і концерти. У День танкістів причетні до свята часто отримують різні нагороди і премії.

На сьогодні механізовані і танкові війська складають основу Сухопутних військ України. Вони можуть діяти в складі морських та повітряних десантів. До складу військ входять механізовані та танкові дивізії і бригади.

На озброєнні знаходяться: танки - Т-64, Т-72, Т-80, Т-84; бронетранспортери - БТР-60, БТР-70, БТР-80; бойові машини піхоти - БМП-1, БМП-2 та інші види озброєння.

День танкіста: цікаві факти

1. Найменший у світі танк описаний в Книзі Рекордів Гіннеса. Він має ширину менше одного метра. Цей одномісний танк був створений компаній Howe and Howe Technologies і називається PAV1 Борсук. Він броньований і досить потужний, щоб виламувати двері, але при цьому такий маленький, що може поміститися в ліфті.

2. Перший в світі танк, схожий на сучасні БМ, побудували англійці в 1915 році. До кінця літа 1916-го кількість машин, готових до бою, доходило до півсотні.

3. У роки Другої Світової війни велася розробка літаючого танка, більш того - його вдалося створити. В ході випробувань танкопланер буксував літаком ТБ-3 і навіть зміг піднятися на висоту 40 метрів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь