A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЖЕРЕЛО, ОСВЯЧЕНЕ ЛЮБОВ’Ю

Дата: 27.09.2019 10:39
Кількість переглядів: 871

Скуштувати чистої джерельної води  могли всі, хто завітав у Мартинівку Степанецької ОТГ 26 вересня цього року. Так зване Зінине джерело у центрі села урочисто відкрили за участю всіх причетних і небайдужих до його відродження.

Облаштування території довкола джерела стало можливим завдяки реалізації проекту "Еколого-історичний маршрут "Мартинівський скарб" в рамках конкурсу мікрогрантів "Час діяти", який реалізує Благодійний фонд "Урожай-громаді" за фінансової підтримки МХП. Холдинг спрямував 20 000 грн на будівельні матеріали, ще стільки ж було виділено з бюджету Степанецької ОТГ. Крім фінансової підтримки, свій вклад у відновлення джерела внесли учні місцевої школи та особисто вчитель біології Вікторія Перебийніс, яка разом із школярами розвідувала територію та дослідила три джерела.

Червону стрічку урочисто перерізали директорка БФ "Урожай-громаді"

Тетяна Волочай, сільський голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко та виконуюча обов’язки старости Мартинівського старостинського округу Алла Бусля. За словами представниці МХП, відродження місцевого джерела свідчить про можливості розвитку зеленого туризму цього краю, а тому для громади це додатковий шанс залучення інвесторів.

Як розповіли керівники проекту, саме із Зіниного джерела починається туристичний маршрут "Мартинівський скарб", до якого входять також Юшкове та Ключанське джерела.

Оновлене джерело також освятили та попередньо дослідили на якість. За результатами дослідження в лабораторії, вода не просто придатна до пиття, а містить безліч корисних речовин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь