A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

… Аматорство - рушійна сила технічного та наукового розвитку

Дата: 05.03.2020 17:51
Кількість переглядів: 973

Фото без опису

03-04 березня 2020 року, в приміщенні StepHUBу відбувся дводенний семінар-тренінг по роботі громадської майстерні для місцевих майстрів, громадських активістів та небайдужих мешканців Степанецької громади  в рамках реалізації проєкту "Запуск громадських майстерень в 3-х громадах Черкаської області".

В приміщенні шкільної майстерні Степанецького ліцею, планується створити громадську майстерню - сучасний прогресивний технологічний простір для  підтримки та розвитку підприємницького потенціалу жителів громади у сфері побутового обслуговування, народних промислів, виготовлення сувенірів та реалізації мистецьких захоплень (хобі) жителів громади.  Для цього професійним дизайнером розроблено сучасний дизайн інтер’єру майстерні. Проведено поточний ремонт двох кімнат, відбувається монтаж меблів та закупівля спеціального обладнання. А далі? Далі людський фактор, потрібно об'єднати однодумців та сформувати «команду» проєкту, формалізувати її роботу, як громадської організації. Саме для цього і було запрошено людей, які вже мають певний досвід у створенні подібних громадських просторів для розвитку особистості та втілення в життя безлічі цікавих ідей. Разом із представниками Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало та Світланою Грушко до StepHUBу завітала команда ентузіастів, засновників, вже успішно діючої громадської майстерні із Черкас «PRECIOUSLAB – відкрита громадська майстерня” Лідія Криштоп, Максим Скорик та Марина Радевич. Зі свого боку, серед степанців готові долучитися та поділитися досвідом і головне практично втілити в життя задумане, майстри:  Павло  Бойко, Тетяна  Ткаченко, Людмила Хоменко, Іван Степанець, педагог Степанецького ліцею Світлана Чорноіван  та інші. В роботі тренінгу взяли участь представники ГО «Фонд розвитку «Шевченків край», Яків Прогнімак, голова організації та Володимир Кравченко, майстер кірігамі (створення 3Д моделей із паперу). За два дні роботи було розглянуто теми: бізнес-моделі / моделі роботи громадської організації, ролі у майстерні, канали комунікацій між майстрами та відвідувачами, планування майбутніх заходів та  інше. Модератори ділилися інформацією про напрямки своєї діяльності, розповіли про можливості  реалізації будь-якого хобі, про всі позитивні сторони участі у масштабних проектах екологічного, технічного та освітнього характеру.  Показали на власному прикладі як впливає на побут пересічного громадянина і в цілому на стан навколишнього середовища розвиток аматорської науки та різних нових технологій. Також  поділилися ідеями  екологічного способу життя, екологічної культури. Цікаві комунікативні вправи, тренінги на командоутворення та інтенсивне тренування були спрямовані на відпрацювання навичок взаємодії і змістовно стосувались: розробки концепту комунікаційної стратегії очільників громадської майстерні, ведення публічної дискусії, командної роботи з розробки  та презентації нових проектів, раціонального використання часу тощо. Завдяки інноваційним технологіям командоутворення навчальні групи самоорганізувались як успішні творчі колективи і це вже під час першого тренінгу із серії запланованих.

Проєкт "Запуск громадських майстерень в 3-х громадах Черкаської області" впроваджується у рамках спільного проєкту "Посилене партнерство для сталого розвитку", що реалізується Програмою розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Швеції, Благодійною організацією "Благодійний фонд "МХП-Громаді" та виконавчим комітетом Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області.

 

  Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь