Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Світла пам`ять житиме вічно

Дата: 15.01.2018 20:59
Кількість переглядів: 688

            Напередодні святого Василя 13 січня в с.Мартинівка було відкрито меморіальну дошку лікарю – терапевту Лосюку Василю Васильовичу, яку встановлено на будівлі Мартинівської амбулаторії.

Лосюк Василь Васильович народився в селі Яворів Косівського району Івано-Франківської області 08 листопада 1952 року.

         В 1979 році закінчив Львівський медичний інститут та був направлений на інтернатуру по терапії до Канівської центральної районної лікарні.

         По завершенню інтернатури Василь Васильович був призначений з 01 серпня 1980 року  лікарем-терапевтом  Таганчанської дільничної лікарні.

А 29.03.1982 року призначений головним лікарем Мартинівської дільничної лікарні, де пропрацював до останнього подиху. 11 лютого 2014 року після тяжкої , виснажливої хвороби, до болю дочасно, перестало битися серце головного лікаря Мартинівської лікарської амбулаторії Лосюка Василя Васильовича.  

         Василь Васильович був талановитим лікарем, вмілим керівником. Він був гарним менеджером, за роки роботи на посаді головного лікаря було збережено та відремонтовано будівлю лікарні, забезпечено необхідним медичним обладнанням. Василь Васильович  присвятив своє життя служінню народу  Адже завдяки його знанням та вмілим рукам, він рятував та продовжував життя багатьом десяткам хворих. Для нього клятва Гіппократа, була не просто текстом, а сенсом життя.  Прекрасні якості гармонійно поєдналися у його характері із свідомим почуттям обов’язку, відповідальністю, працьовитістю, високим покликанням – бути патріотом і професіоналом високого гатунку.

Василь Васильович був помітною постаттю на Канівщині – бажаним і потрібним усюди. Він зарекомендував себе розумним, грамотним, чуйним лікарем та хорошою людиною. До нього зверталися не тільки жителі села Мартинівка та навколишніх сіл, а жителі віддалених сіл як Канівського так і інших районів.

         Життєвий шлях Василя Васильовича – зразок толерантності, порядності, людської гідності, доброзичливості та професійності. Робити добро – це було його пріоритетом, сенсом життя.

Він був Людиною з великої літери, щедрої душі, гарячого серця, він  творив добро для людей, бо таким був за покликанням.

Його запам’ятали мудрим, поважним, добрим, надійним другом, хорошим порадником та наставником.

         Василь Васильович був ще й  активним громадським діячем, неодноразово обирався депутатом Канівської районної ради, був головлою батьківського комітету Мартинівської ЗОШ, членом виконкому сільської ради. Він ніколи не стояв осторонь проблем села, дбав про добробут односельців, активно відстоював інтереси людей. Він стояв на сторожі здоров’я людей  Канівщини.

Фото без опису

         На мітингу були присутні секретар Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади, до якої входить і Мартинівка, Вовчинська Н.М., виконуюча обов’язки старости Мартинівського старостинського округу Бусля А.В.,завідуючий інформаційно-аналітичним відділом Канівської ЦРЛ Кочубей М.З., головна медична сестра Канівської ЦРЛ Діхтярьова Л.Г., діти Лосюка з сімями – донька Горьова Н.В., лікар загальної практики КЗ «Канівський центр ПМСД» та син Лосюк Я. В., заступник командиру з тилу, начальник тилу військової частини м.Харкова.

         Відкрили меморіальну дошку учениця Лосюка сестра медична загальної практики сімейної медицини АЗПСМ с.Мартинівка Костенко Тетяна Петрівна та син Ярослав Васильович.

Фото без опису

         Дружина Лосюка,  Лілія Василівна, та діти висловлюють слова вдячності за увіковічення памяті її чоловіка в граніті жителю с.Маринівка  Лактіонову Анатолію Семеновичу, який ініціював виготовлення та встановлення меморіальної дошки, жительці с.Дарівка Тимошенко Людмилі Петрівні, яка ініціативу підхопила та довела її до завершення, і всім небайдужим, хто долучився до збору коштів, та зокрема, місцевому мисливському колективу, членом якого також був Василь Васильович, на чолі голови мисливського колективу Горощенка Станіслава Миколайовича .

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь