Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини Степанецької Громади

Дата: від до Скинути

Пам`ятаємо, шануємо, дякуємо

Пам`ятаємо, шануємо, дякуємо

 Починаючи з 31 січня і до середини лютого 1944 року всі населені пункти Канівщини були звільнені від нацистської навали. З вересня 1943 по січень 1944 року точилися кровопролитні наступальні бої у районі висот Канівського Подніпров’я. Звільнення Канівщини тривало впродовж січня-лютого 1944 року і стало можливим завдяки успішному завершенню Корсунь-Шевченківської наступальної операції, яку провели війська 1-го та 2- го Українських фронтв з 24 січня по 17 лютого 1944 року. Було вбито і поранено 55 тисяч солдатів і офіцерів, 18 тисяч потрапили в полон. 31 січня червоний прапор Перемоги замайорів над Каневом, а 4 лютого над селом Степанці. 7 лютого було звільнено решту сіл Канівського району. Дорогою ціною заплачено за звільнення канівської землі. 78 братських могил, де поховано 30 тисяч радянських воїнів, в тому числі 11 Героїв Радянського Союзу. Лише на території нашого села знаходиться 5 братських могил воїнам-визволителям. У боях за звільнення Канівщини найбільше відзначилися воїни 206-ї стрілецької девізії. 26 воїнів дивізії були визнані гідними високого звання Героя Радянського Союзу.

20:44 06.02.2018

Поети не помирають

Поети не помирають

Володимир Висоцький 25 січня відзначив би свій ювілейний 80-й День народження. Актор, поет і автор-виконавець помер у віці 42 років. За своє життя він встиг зіграти десятки ролей у театрі і кіно, написати більше двохсот віршів і шестисот пісень.

21:38 05.02.2018

Наші переможці

Наші переможці

27 січня відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з біології в м. Черкаси. Команду Степанецької сільської ради ОТГ Черкаської області представили учні Степанецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Ткаченко О. (8 клас) та Доценко О.(10 клас) За результатами олімпіади Ткаченко О. посів ІІ місце, Доценко О. – ІІІ місце Вітаємо наших переможців!

14:22 05.02.2018

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений Міжнародним союзом проти раку (UICC) і відзначається щорічно 4 лютого. Вперше був відзначений цей день у 2005 році. Мета цього дня в усьому світі полягає у підвищенні обізнаності людей про пухлинний процес як одного із найнебезпечніших захворювань сучасної цивілізації.

19:29 04.02.2018

Міжнародні Ігри Нескорених - шлях до об`єднання інтересів

Міжнародні Ігри Нескорених - шлях до об`єднання інтересів

В травні 2018 року відбудуться Національні Ігри Нескорених ( м.Київ ), а наприкінці жовтня 2018 року - Міжнародні Ігри Нескорених (м. Сідней, Австралія ) - спортивні змагання, які покликані сприяти процесу одужання та інтеграції військовослужбовців і ветеранів АТО з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час або внаслідок виконання службових обов`язків.

15:45 02.02.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь