Степанецька громада
Черкаська область, Черкаський район

Новини Степанецької Громади

Дата: від до Скинути

Творіть добро

Творіть добро

Зима цього року видалася багатою на сніг та морози. Скрізь відчувається її владна рука, затрусила холодним сріблом і поля, і ліси, і діброви. Все навкруги казкове і гарне. Але ця краса не завжди приносить тільки задоволення. Для лісових мешканців зимова чарівність принесла в цьому році холод і голод, адже під глибоким снігом не так легко роздобути собі харчі. Але знайшлись не байдужі люди, які провели в цьому році добру акцію для братів наших менших, з мето залучити дітей до виготовлення годівничок для птахів. Діти Мартинівської школи дуже активно прийняли цю ідею та разом з учителями школи та своїми батьками змайстрували добротні годівнички для маленьких друзів. Це дуже корисне починання, адже ця акція виховує в наших дітях визнання відповідальності за слабших, прививає прекрасне почуття добра та чуйності. А це в наш час не так і маловажно. Адже добро і краса врятують світ...

11:55 29.01.2018

В Черкасах пройшло навчання старост ОТГ

В Черкасах пройшло навчання старост ОТГ

В Україні реалізується реформа місцевого самоврядування та децентралізація влади, яка передбачає передачу більших повноважень і ресурсів територіальним громадам.  У системі місцевого самоврядування вперше запроваджений інститут старост, основна функція якого полягає у представництві та захисті інтересів сіл і селищ, що ввійшли до складу нових об’єднаних громад. За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ сьогодні в Україні вже сформовано 698 об’єднаних територіальних громад, із них – 26 в Черкаській області. Переваги децентралізації відчуває кожна громада, тому процес об’єднання триває і набирає обертів. В Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів вперше проведено навчання старост територіальних громад за програмою короткострокового тематичного семінару «Практичні аспекти професійної діяльності старост територіальних громад області».

14:27 25.01.2018

День Соборності України в Степанецькій ОТГ

День Соборності України в Степанецькій ОТГ

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

16:05 22.01.2018

Україна єдина

Україна єдина

22 січня 1919 року навіки вкарбувалося в історію українського народу як величне національне свято. Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.  Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави означає цілісність нашої землі та єдність наших прагнень на шляху до розбудови квітучої і заможної України. Взаємна готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільна від почуття національної свободи та гідності.  У цей доленосний час активного становлення нашої державності ми не повинні бути сторонніми спостерігачами, а маємо стати активними творцями власного майбутнього.  Лише у єдності наша сила, і лише наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу побудувати нам сильну й високорозвинену державу.  Зі святом нашого єднання, дорогі земляки! 

07:53 20.01.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь